زهرا امیرابراهیمی
یکشنبه، ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹

پویا خبر گزارش داده که فاطمه سعیدی همسر جعفر پناهی با عزت‌الله انتظامی رییس هیات مدیره موزه سینما دیداری داشته و در اعتراض به زندانی شدن همسرش خواستار بازگرداندن کلیه جوایز این کارگردان سینما به خانواده‌اش شده است.

جمعه شب 7 می (17 اردیبهشت) در نشستی که به مناسبت اختصاص دادن شماره‌ای از مجله «آرت پرس» به آثار هنرمندان ایرانی در موزه «ژرژ پومپیدو» پاریس برگزار شد عباس کیارستمی که از مهمانان این نشست بود در پاسخ به سوال یکی از شرکت‌کنندگان در این برنامه درباره وضعیت جعفر پناهی گفت که خبرهای تازه‌ای از او دارد.

خبر تازه آقای کیارستمی در این خلاصه می‌شد که در تماسی با همسر او خانم طاهری باخبر شده بودند سلول انفرادی آقای پناهی به هم سلولی با چند نفر دیگه تغییر موقعیت داده و یک یخچال هم به دارایی‌های ایشان در بازداشت اضافه شده است.

آقای کیارستمی گفت که بازجویی‌ها از آقای پناهی ادامه دارد و هیچ خبری مبنی بر اینکه چه زمانی ممکن است این فیلمساز به خانه برگردد به خانواده‌اش داده نشده است.

«کلمه» هم دیروز از دیدار میرحسین موسوی و زهرا رهنورد با خانواده آقای پناهی نوشت و چند عکس ازاین دیدار را منتشر کرد.

 متن نامه خانم سعیدی به رییس هیات مدیره موزه سینما که در تاریخ 10 اردیبهشت به دفتر موزه سینما فرستاده شده است را می‌توانید در زیر بخوانید:

هنرمند گرامی، ریاست محترم هیات مدیره موزه سینما، جناب آقای عزت‌الله انتظامی

با سلام

احتمالا مطلع هستید که شصت روز از بازداشت همسرم، جعفر پناهی می‌گذرد.

غیاب او در عرصه هنری این مملکت، مرا وا می‌دارد که بار دیگر جایگاهش را در سینمای ایران مرور کنم:

پناهی فیلمسازی است که از کار در کشورش منع می‌شود، با این حال از مفاخر سینمای ایران محسوب می‌شود.

فیلمسازی است که برخی در مورد فیلم‌هایش این گونه نظر می‌دهند که باید آنها را به آتش کشید، با این حال آنجا که لازم است هر یک از جوایزش را افتخاری برای سینمای ملی محسوب می‌کنند.

فیلمسازی است که به جرم فیلمسازی به زندان می‌فرستند، با این حال به اعتبار جهانی او تکیه می‌کنند.

و فیلمسازی که مساحت غرفه جوایزش در موزه سینمای ایران از سلول انفرادی‌اش بزرگتر است...

آیا در دل چنین تناقضی در برخورد با فیلمساز بزرگ ایرانی، چیزی جز ریا، بهره‌کشی و مزاحمت برای او می‌توان یافت؟ چه طور زندگی فیلمسازی را به بازی می‌گیرند که موفقیت‌هایش بخشی از آبروی سینمای ایران است؟ غیر از این است که در این میان، آبروی سینمای ایران است که به بازی گرفته می‌شود؟

به درخواست او و به نمایندگی از جانب او، بازگرداندنِ سریعِ کلیه جوایز ایشان را به خانواده‌اش، که برای او، اندیشه او و سینمای او احترام حقیقی قائلند، از جنابعالی خواستارم.

با احترام
طاهره سعیدی
10 اردیبهشت 1389

 

 
این مطلب را به اشتراک بگذارید
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است.



«مردمک» آدرس ایمیل کاربران را در اختیار شخص ثالث قرار نمی‌دهد


آگهی