{embed:style}
به روز شده در ۰۱ بهمن ۱۳۸۶ ساعت ۰۴:۴۴
خلاصه:
هفته هوای پاک در ایران آغاز شد

مردمک گزارش می‌دهد

هفته هوای پاک در ایران

اخبار کوتاه

احمدی‌نژاد: صحت مدرک مدیران بررسی شود

رییس‌جمهور در نامه‌ای خطاب به وزیر علوم خواستار بررسی چگونگی اخذ مدرک تحصیلی مدیران دولت از سال 1364 به بعد شد. دلیل این درخواست اخذ مدرک توسط برخی از مدیران بدون رعایت ضوابط بوده است. لینک|امروز

شبکه ۲۴ ساعته عربی در مقابل MBC فارسی

معاون برون‌مرزی صدا و سیما درباره واکنش رسانه ملی به شبکه MBC فارسی گفت: ما طرح راه‌اندازی شبکه ۲۴ساعته پخش فیلم و سریال به زبان عربی را در سطح خاورمیانه پیشنهاد داده‌ایم. لینک|دیروز

سخنان خاتمی در رابطه با انتخابات آتی

خاتمی گفت: می‌توان روی افراد به این صورت فکر کرد که چه کسانی اگر بیایند موانع ساختاری کمتری روبه‌روی‌شان خواهد بود؛ ولو اینکه آن فرد مطلوبیت ایده‌آل را که اکثریت می‌خواهند، نداشته باشد. لینک|دیروز

یک روز آلوده در تهران - عکس از فارس
 یک روز آلوده در تهران - عکس از فارس
اصیلیان: هزينه آلودگي هوا در ايران در سال 2006 برابر 8 ميليارد دلار بوده است كه در صورت ادامه روند فعلي اين خسارت در سال 2016 ميلادي به 16 ميليارد دلار مي‌رسد.

مردمک

هفته هوای پاک از امروز 30 دی ماه با شعار«هواي پاك، مصرف بهينه و انسان سالم»" در تهران آغاز شد و تا ششم بهمن ماه ادامه دارد.

حسین اصیلیان، معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست، امروز زنگ هوای پاک را به جای فاطمه واعظ جوادی، رییس سازمان محیط زیست در مدرسه ابتدایی هاجر به صدا در آورد.

به گزارش ایسنا ، وی درآغاز هفته هوای پاک، سرانه آلودگی هوا توسط هر ایرانی را 200 کیلوگرم اعلام کرد و گفت: هزينه آلودگي هوا در ايران در سال 2006 برابر 8 ميليارد دلار بوده است كه در صورت ادامه روند فعلي اين خسارت در سال 2016 ميلادي به 16 ميليارد دلار مي‌رسد.

وی روند میزان آلودگی در تهران در 9 ماهه اول سال جاری را با دو سال گذشته مقایسه کرد و آن را روندی رو به بهبود دانست. به گفته اصیلیان، آمارها نشان مي‌دهد که نسبت به سال گذشته تعداد روزهاي وضعيت «پاك» از 28 به 18 روز كاهش، تعداد روزهاي «سالم» از 185 به 253 روز افزايش و تعداد روزهاي «ناسالم» از 59 به 5 روز كاهش يافته است.

وی اصفهان را پس از تهران آلوده ترین شهر کشور اعلام کرد.

پرونده پی گیری آلودگی هوای تهران

از جمله برنامه های شهرداری تهران در هفته هوای پاک برگزاری هفتمین نشست زيست محيطي تالار گفت و گوي محيط زيست شهري ، با موضوع آلودگي هواي تهران در دوم بهمن ماه است.

آلودگی شهر تهران هر ساله موضوع همایش‌ها، کنفرانس‌ها و نشست های فراوانی با حضور صاحب‌نظران و کارشناسان است. این آلودگی که هر سال جان تعداد زیادی از شهروندان تهرانی را می‌گیرد و گاهی نیز به تعطیل شدن تهران برای چند روز می انجامد هنوز یکی از معضلات لاینحل پایتخت باقی مانده است.

به گزارش ایسکا نیوز ، چندی پیش مشاور شهردار تهران در امور محیط زیست با انتقاد شدید از عملکرد کمیته اجرایی کاهش آلودگی هوای تهران گفت: آلودگی هوای پایتخت از حد مدیریت خارج شده و نیازمند فرماندهی واحد، مقتدر و کارآمد است.

محمد هادی حیدرزاده در دومین جلسه شورای سیاستگذاری هوای پاک شهرداری تهران با اشاره به این که هشتاد درصد آلودگی هوا در پایتخت به واسطه وسایط نقلیه است افزود: متاسفانه کمیته اجرایی کاهش آلودگی هوای تهران طی 2 سال گذشته هیچ کار خاصی انجام نداده و تنها جلسات آن به مرور مباحث گذشته سپری شده است.

دلایل مرگ هر ساله چهار هزار شهروند ایرانی

شبکه الجزیره در گزارشی درباره آلودگی هوای تهران از مرگ سالانه چهار هزار نفر بر اثر آن خبر داد.

به گزارش ایرنا، و به نقل از این شبکه خبری، در شهر ‪ ۱۳‬ميليون نفري تهران بيش از ‪ ۳‬ميليون خودرو تردد مي‌كند كه نيمي از آنها فرسوده و فاقد تجهيزات پيشرفته هستند و دو برابر خودروهاي جديد سوخت مصرف مي‌كنند.

افزايش تعداد كارخانه‌ها در داخل و اطراف تهران نيز يكي از عوامل آلوده كننده هواي اين شهر عنوان شده است به ‌طوري كه نشانه‌هاي آلودگي را آشكارا مي‌توان در مناطق جنوبي تهران مشاهده كرد.

حیات نیز به نقل از یوسف رشیدی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا ، اظهار کرد: مطالعات انجام شده نشان می دهد بیش از 80 درصد از آلاینده های هوای تهران ناشی از منابع متحرک است که 20 درصد از این آلودگی ها توسط موتورسیکلت ها ایجاد می شود.

وی افزود: متاسفانه بیشتر موتورسیکلت ها به مراکز معاینه فنی مراجعه نمی کنند که این امر سبب تشدید میزان آلایندگی های این وسیله نقلیه می شود.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا در ادامه گفت: آلودگی هوای تهران از عوامل مختلفی از جمله توپوگرافی شهر، شرایط جوی و همچنین منابع تولید کننده آلودگی است که در این میان منابع متحرک اصلی ترین منبع آلودگی محسوب می شوند.