گزارش / دیدگاه
کد خبر: 38769 | تاریخ: ۱۱ خرداد ۱۳۸۸ - ۰۸:۳۰

سیاست خارجی ایران

حراج منافع ملی در بازار انتخابات

گزارش‌های مرتبط
<p>آیت‌الله موسوی‌اردبیلی از مراجع تقلید قم/مهر</p>
news feature

  پیشنهاد آیت‌الله موسوی‌اردبیلی

«آقای خامنه‌ای از اطرافیان افراطی فاصله بگیرید»

تصویر صفحه اول وب‌لاگ منبر نت
news feature

  دستور سکوت به رییس شورای امنیت ملی

معضلی به نام احمدی‌نژاد

صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه
news feature

  رئیس قوه قضائیه درباره معترضان اعلام کرد:

«اگر می‌توانستند نظام ولایت فقیه را عوض می‌کردند»

«سیاه‌ترین روزهای آزادی مطبوعات»
news feature

  بیانیه انجمن دفاع از آزادی مطبوعات

«سیاه‌ترین روزهای آزادی مطبوعات»

محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی رهبر ایران در دانشگاه‌ها
news feature

  رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها اعلام کرد:

«70 درصد دانشجویان به احمدی‌نژاد رای ندادند»

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل کشور
news feature

  اظهارات دادستان کشور در نشست خبری

اژه‌ای: پیگیر شکایت نمایندگان علیه موسوی هستیم

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی
news feature

  تاکید بر آتش‌بس و ایجاد وحدت

مکارم شیرازی: حکومت باید با معترضان مذاکره کند

اکبر هاشمی‌رفسنجانی
news feature

  سخنرانی در جمع فعالان دانشجویی مشهد

هاشمی: اگر مردم قانع شوند به خیابان نمی‌آیند




دیدگاه‌های منعکس‌شده در این مقاله لزوما منعکس‌کننده نظرات و دیدگاه‌های «مردمک» نیست.
comment شما چه فکر می‌کنید؟
حراج منافع ملی در بازار انتخابات
روابط بین‌المللی ایران، به ویژه آینده روابط با آمریکا، تهدیدهای اسرائیل علیه کشور، وضعیت ایرانیان در خارج از کشور، سهم کشور از بستر دریای خزر و از همه مهم‌تر، پرونده هسته‌ای از سوی جناح‌های سیاسی و رسانه‌های وابسته به آنها مطرح شده و مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.

رضا درویش

با داغ شدن مباحث انتخاباتی در کشور، سیاست خارجی و عملکرد دولت در عرصه بین‌المللی در مرکز گفتگوها و کشاکش‌های انتخاباتی قرار گرفته است.

روابط بین‌المللی ایران، به ویژه آینده روابط با آمریکا، تهدیدهای اسرائیل علیه کشور، وضعیت ایرانیان در خارج از کشور، سهم کشور از بستر دریای خزر و از همه مهم‌تر، پرونده هسته‌ای از سوی جناح‌های سیاسی و رسانه‌های وابسته به آنها مطرح شده و مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.

در این میان، برخی از پرونده‌های مهم و حیاتی کشور از جمله رابطه با آمریکا و برنامه هسته‌ای دستخوش دست‌انذازهای انتخاباتی شده و مورد بهره‌برداری سیاسی و انتخاباتی قرار گرفته است.

پرونده هسته‌ای ایران که مهم‌ترین چالش سیاست خارجی کشور است، تبدیل به یک توپ سیاسی در زمین انتخابات شده و اتهاماتی در این زمینه از سوی جناح‌ها علیه یکدیگر رد و بدل می‌شود.

این درحالی است که درباره چنین موضوعی در سطحی فراتر از رییس جمهوری و در بستری توافقی با مشارکت نمایندگان قوای سه گانه و رهبری تصمیم‌گیری می‌شود، و آن چه این روزها درباره عقب‌نشینی یا دستاورد هسته‌ای در دولت اصلاحات یا دولت اصولگرایان گفته می‌شود، در حقیقت تصمیم‌گیری نظام بوده که در آن مقاطع با توجه به شرایط خاص بین‌المللی اتخاذ شده بود.

موضوع رابطه با آمریکا نیز که برای کشور اهمیت راهبردی دارد و گشایش در آن نیازمند اراده و تصمیم ملی است، به ابزاری اتهامی از سوی یک جناح علیه جریان سیاسی دیگر تبدیل شده است.

این در حالی است که مشکلات پیش روی آمریکا در منطقه و تغییرات بین‌المللی سال‌های گذشته که به نفع ایران پیش رفته است، نیازمند برخوردی کارشناسی، ظریف و غیرسیاسی است.

این پرسش مطرح است که درحالی که در کشور ما همیشه برای امور مختلف خط قرمزی ترسیم می‌شود، چگونه موضوعات ملی و حیاتی که فراتر از دولت‌ها و اشخاص است، چنین به بازی گرفته شده و در برابر طرح‌های اساسی برای مقابله با چالش‌های نظامی و امنیتی پیش روی کشور قرار می‌گیرند.