{embed:style}
به روز شده در ۳۱ فروردين ۱۳۸۷ ساعت ۰۰:۰۰
خلاصه:
برخی تحلیل گرایان اصولگرا بر این اعتقادند که در مجلس آینده بسیاری از نمایندگان منتقد دولت خواهند بود

انتخابات مجلس

مجلس هشتم منتقد رییس جمهور

صندوق رای

جریان اصلاحات با شکست اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس پایان یافت

اخبار کوتاه

احمدی‌نژاد: صحت مدرک مدیران بررسی شود

رییس‌جمهور در نامه‌ای خطاب به وزیر علوم خواستار بررسی چگونگی اخذ مدرک تحصیلی مدیران دولت از سال 1364 به بعد شد. دلیل این درخواست اخذ مدرک توسط برخی از مدیران بدون رعایت ضوابط بوده است. لینک|امروز

شبکه ۲۴ ساعته عربی در مقابل MBC فارسی

معاون برون‌مرزی صدا و سیما درباره واکنش رسانه ملی به شبکه MBC فارسی گفت: ما طرح راه‌اندازی شبکه ۲۴ساعته پخش فیلم و سریال به زبان عربی را در سطح خاورمیانه پیشنهاد داده‌ایم. لینک|دیروز

سخنان خاتمی در رابطه با انتخابات آتی

خاتمی گفت: می‌توان روی افراد به این صورت فکر کرد که چه کسانی اگر بیایند موانع ساختاری کمتری روبه‌روی‌شان خواهد بود؛ ولو اینکه آن فرد مطلوبیت ایده‌آل را که اکثریت می‌خواهند، نداشته باشد. لینک|دیروز

طرح از مردمک
 طرح از مردمک
کیهان: آیا تغییر ایشان [وزیرکشور] در این شرایط به مصلحت است و آیا این تغییر كه با تغییرات احتمالی برخی از استانداران و یا -حداقل- تصور آنان از تغییر همراه است می‌تواند بدون پیامد منفی در افكار عمومی باشد؟

مردمک

در ده روز مانده به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، گروه‌های درگیر در حال تکمیل و ارائه لیست‌های انتخاباتی‌اشان هستند.

اصولگرایان که تا این زمان، برنده اصلی هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی معرفی‌ شده‌اند و بعید به نظر می‌رسد در مرحله دوم این نتیجه تغییر کند، در حال جمع آوری لیست کاندیداهای مورد حمایتشان هستند.

ظاهرا با توجه به اینکه بیشتر نامزدها و چهره‌های شاخص جبهه متحد اصولگرایان در مرحله اول انتخاب شدند، برای مرحله بعدی سرلیست و یا اولویت خاصی برای فهرست نامزدها وجود ندارد. به همین دلیل این جبهه برای مرحله دوم اسامی نامزدهای مورد حمایتش را به ترتیب حروف الفبا منتشر می‌کند.

حسین فدایی،‌ عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، از گروه‌های عضو جبهه متحد، در این خصوص گفت: نامزد جبهه متحد اصولگرايان در دور دوم انتخابات مجلس هشتم به ترتيب حروف الفبا چينش مي‌شوند.

وی خاطر نشان کرد که در حوزه‌هایی که دو اصولگرا با هم رقابت می‌کنند، این جبهه بدون حمایت از فرد خاصی،‌ منتظر رای مردم خواهد ماند.

در حالی که اصولگرایان طرفدار دولت نهم، همانند الیاس نادران، نماینده مجلس، پیروزی خود در مرحله اول را به معنای شکست آرمان‌های اصلاح طلبان و عدم اعتماد مردم به اصلاح طلبان معنی می‌کنند برخی از تحلیل گرایان سیاسی این گروه معتقدند که جریان‌های راه یافته به مجلس در « جبهه نقد محمود احمدی نژاد مشترک عمل می‌کنند» و سایه انتخابات آتی ریاست جمهوری بر مجلس هشتم سنگینی می‌کند.

امیر محبیان در این خصوص گفت: به گمان من هرچه به انتخابات رياست‌جمهوري دوره آينده نزديك مي‌شويم، طيف‌هايي از جريان اصولگرا نيز از اصلاح‌طلبان آلترناتيوهايي را براي انتخابات مطرح مي‌كنند.

تغییر وزیر کشور در آستانه انتخابات

در آستانه انتخابات موضوع دیگری که موجبات نگرانی را فراهم کرده است، تغییر مصطفی پور محمدی، وزیر کشور است که چند ساعت پس از انتخابات وقتی هنوز نتایج صدرصد آرا مشخص نشده بود، اصولگرایان را پیروز میدان خواند.

با این وصف، امکان تعویض وی در آستانه مرحله دوم انتخابات این شائبه رو دامن زده است که رییس جمهور از نتایج انتخابات راضی نیست و به همین دلیل تصمیم به عزل پورمحمدی دارد.

در این میان کارگزاران خبر از نامه‌ای می‌دهد که محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس، آماده کرده تا به واسطه امضای آن نمایندگان مجلس از رییس جمهور بخواهند که از تغییر وزیر کشور انصراف دهد. در این نامه از عملکرد پورمحمدی تقدیر شده است.

در این میان، خبرها از این حکایت دارد که برخی از نمایندگان مجلس هم که از نتایج انتخابات راضی نیستند، چندان مخالفتی با رفتن پورمحمدی ندارند. اگرچه ظاهرا تا کنون حدود 100 امضا برای این نامه جمع شده است.

روزنامه‌های حامی دولت نیز به انتقاد از عملکرد دولت در تغییر وزرا پرداختند و آن را به مصلحت کشور در شرایط فعلی ندیدند.

شریعتمداری، سردبیرکیهان، در سرمقاله این روزنامه می‌نویسد:  آیا تغییر ایشان [وزیرکشور] در این شرایط به مصلحت است و آیا این تغییر كه با تغییرات احتمالی برخی از استانداران و یا -حداقل- تصور آنان از تغییر همراه است می‌تواند بدون پیامد منفی در افكار عمومی باشد؟

ظاهرا تغییرات زیاد کابینه سبب شده است که طرفداران دولت نتوانند دیگر به آسانی از همه اقدامات و عملکردهای رییس جمهور به سادگی دفاع کنند و در بین آن‌ها پیش از پیش شکاف به وجود آید.

در این میان، آنچه دیده می‌شود نزدیک شدن مواضع فکری برخی اصولگرایان به اصلاح طلبان است که شاید در بلندمدت به نفع اصلاح طلبان تمام شود.